The Game Landscape του Super Nintendo World – THE DIRT

5
The Game Landscape του Super Nintendo World – THE DIRT

Ο Mario, ο εμβληματικός υδραυλικός με μουστάκι και πρωταγωνιστής του παιχνιδιού Super Mario Bros, έχει γίνει το επίκεντρο ενός νέου διαδραστικού θεματικού πάρκου: του Super Nintendo World, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει μόλις είναι ασφαλές στα Universal Studios στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Ένα τοπίο βιντεοπαιχνιδιών σε φυσικό μέγεθος που κόστισε πάνω από 575 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε περισσότερα από πέντε χρόνια για να σχεδιαστεί, να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί, το Super Nintendo World δημιουργεί ένα καθηλωτικό σύμπαν που χρησιμοποιεί προβολές βίντεο και επαυξημένη πραγματικότητα για να θολώσει τα όρια μεταξύ της ζωής του παιχνιδιού και του πραγματικό κόσμο.

Στη συζήτησή του για το τι μπορούν να μάθουν οι αρχιτέκτονες τοπίου από το Χόλιγουντ, Τσιπ Σάλιβαν, ο FASLA, καθηγητής αρχιτεκτονικής τοπίου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, εξήγησε πώς οι ισχυρές ταινίες εμπλέκονται στην πράξη της «οικοδόμησης του κόσμου, δημιουργώντας μια ολόκληρη λογική». Ένας παγκόσμιος κολοσσός κτιρίων – η συλλογή Χάρι Πότερ – μετατράπηκε πρόσφατα στο θεματικό πάρκο The Wizarding World of Harry Potter, επίσης στα Universal Studios. Σύμφωνα με τον Sullivan, ο Wizarding World «βάζει το δράμα παντού, δημιουργεί ψευδαισθήσεις και κρυφτούς στιγμές και παρουσιάζει ένα μωσαϊκό από προσόψεις που έχουν μεγαλύτερα προσκήνια».

Στο ίδιο πνεύμα, το Super Nintendo World προσφέρει ένα περίπλοκο, πολυεπίπεδο σύμπαν που επιδιώκει να ενισχύσει την εμπειρία του να είσαι πλήρως βυθισμένος στο να νικήσεις τον Bowser (King Koopa στην Ιαπωνία) στα παιχνίδια Mario. Υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, βαθμοί για να κερδίσετε, φίλοι για να παίξετε και ακόμη και ένα «μυστικό» υπόγειο επίπεδο για να ξεκλειδώσετε. Η αφήγηση του παιχνιδιού – η οποία έχει να κάνει με την ανακάλυψη, την ενίσχυση των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και τη μετάβαση πάντα στο επόμενο επίπεδο – παίρνει μορφή τοπίου.

Χάρτης Super Nintendo World / Universal Studios Ιαπωνίας

Ακριβώς όπως στο παιχνίδι, όταν ο Mario κινείται μέσα από έναν πράσινο σωλήνα στημονιού για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο, οι επισκέπτες θα εισέλθουν στο θεματικό πάρκο μέσω ενός πραγματικού πράσινου σωλήνα, όπου φτάνουν στο λόμπι του Princess Peach’s Castle και μπορούν να κοιτάξουν ψηλά στο Bowser’s Fortress. και το όρος Beanpole και δείτε ένα τοπίο με μανιτάρια.

Super Nintendo World / Universal Studios Ιαπωνίας

Μέσα στο φρούριο του Bowser, οι επισκέπτες παίζουν μια πραγματική εκδοχή του Mario Kart, ενός δημοφιλούς παιχνιδιού οδήγησης. Οι αναβάτες θα λάβουν google επαυξημένης πραγματικότητας που συγχρονίζονται με περίτεχνες προβολές βίντεο που έχουν αντιστοιχιστεί σε περιοχές της διαδρομής.

Mario Kart: King Koopa / Super Nintendo World, Universal Studios Japan

Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν ένα “Power Up Band” που τους δίνει τη δυνατότητα να συλλέγουν πόντους καθώς χτυπούν ή κλωτσούν αντικείμενα και να αποκτούν “εικονικές στάμπες χαρακτήρων” καθώς διασχίζουν τον αγώνα. Τα βραχιολάκια συνδέονται επίσης με μια εφαρμογή, προσβάσιμη μέσω κωδικού QR και όλα τα μέλη ενός κόμματος μπορούν να ενωθούν, επιτρέποντάς τους να παίξουν ως ομάδα. Οι πόντοι θα καθορίσουν τη βαθμολογία, μετατρέποντας ολόκληρο το Super Nintendo World σε παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο.

Power Up Bands / Universal Studios Japan

Οι παίκτες θα χρειαστούν το συγκρότημα για να συλλέξει εικονικά κλειδιά που είναι απλωμένα σε όλο το πάρκο προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε άλλα επίπεδα παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του Shadow Showdow, το οποίο περιλαμβάνει μια μάχη με τον γιο του King Koopa, Junior. Σύμφωνα με την Orlando Informer, «Για να νικήσουν τον άθλιο κακό, οι «παίκτες» θα πρέπει να ενωθούν και να «πηδήσουν, να χτυπήσουν και να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το σώμα και όλα τα ένστικτά σου».

Super Nintendo World / Universal Studios Ιαπωνίας

Ένα υπόγειο επίπεδο είναι επίσης προσβάσιμο μόνο εάν ένας παίκτης κερδίσει αρκετούς πόντους. Σύμφωνα με την Πληροφορητής, “μιμείται μια από τις υπόγειες διαδρομές που βρέθηκαν στα παιχνίδια Super Mario Bros..” Υπάρχει ένα “τμήμα που αλλάζει κλίμακα καθώς περνάτε μέσα από αυτό, κάνοντάς σας τελικά να νιώσετε σαν να σας έχει χτυπήσει ένας κακός και να έχετε συρρικνωθεί σε μέγεθος Mini-Mario.”

Για όσους παθιάζονται με τη Nintendo, παρακολουθήστε μια 15λεπτη περιήγηση βίντεο στο νέο θεματικό πάρκο με τον Shigeru Miyamoto, τον θρυλικό σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών και δημιουργό των Super Mario Bros, Legend of Zelda και Donkey Kong. Επίσης, κάντε μια εικονική περιήγηση.

Το έργο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με μια διεπιστημονική ομάδα σχεδιαστών θεματικών πάρκων, σχεδιαστών και μηχανικών της Universal Creative. Πρόσθετοι Super Nintendo Worlds σχεδιάζονται για άλλα στούντιο της Universal στις ΗΠΑ

Bir cevap yazın