Contractor Spotlight: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

1
Contractor Spotlight: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε τον Robert O’Connell ως το οκτώ φορές πρωταθλητής του ετήσιου διαγωνισμού Fastest Nailer, αλλά τα επιτεύγματά του εκτείνονται πολύ πέρα ​​από αυτό. Είναι επίσης ο οραματιστής ιδιοκτήτης του Προσαρμοσμένη ιδέα του O’Connellμια εργολαβική επιχείρηση που εδρεύει στο Selinsgrove της Πενσυλβάνια, η οποία είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την παραγωγή εκπληκτικά όμορφης δουλειάς.

Πρόσφατα είχαμε τη χαρά να καθίσουμε με τον Robert για να συζητήσουμε για την επιχείρησή του. Σε αυτό το Contractor Spotlight, κάνουμε μια βαθιά βουτιά στο ταξίδι του, τις αρχές του στη βιομηχανία και μερικές μοναδικές αναμνήσεις που έχει συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια των εντυπωσιακών ετών του στον τομέα. Ελάτε μαζί μας καθώς σκαλίζουμε την ιστορία του Robert.

Πόσο καιρό είστε στον κλάδο και πώς ξεκινήσατε για πρώτη φορά;

Δωρεάν διαφήμιση

Ξεκίνησα στη βιομηχανία το καλοκαίρι του ’94 μετά την αποφοίτησή μου από το γυμνάσιο, συνεργαζόμενος με τον Steve Eichman της Eichman Hardwood Floors. Αυτό που ξεκίνησε ως καλοκαιρινή δουλειά, μετατράπηκε σε δουλειά πλήρους απασχόλησης. Χρόνια αργότερα αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση και συνεργάστηκα με τον Doug Lindsey της D&L Hardwood Floors. Έχω ωφεληθεί πολύ από τον χρόνο μου και με τους δύο, και είμαι ευγνώμων για την προθυμία τους να με διδάξουν.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Ο Steve ήρθε σε μένα μετά την αποφοίτησή μου από το γυμνάσιο και με ρώτησε τι έκανα για το καλοκαίρι. Και είπα, «Δεν ξέρω τι θα κάνω. Μάλλον θα επιστρέψω στο περιβόλι που είχα δουλέψει το προηγούμενο καλοκαίρι.

Με ρώτησε λοιπόν αν ήθελα να κάνω δάπεδα από μασίφ ξύλο και αν θα μπορούσα να ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα τη Δευτέρα το πρωί, και συμφώνησα.

Οι φίλοι μου και εγώ κατεβήκαμε στην παραλία για την εβδομάδα των ηλικιωμένων και έπρεπε να ξεκινήσω να δουλεύω για αυτόν την επόμενη Δευτέρα. Πήγαινα στο σπίτι μου από την παραλία Κυριακή βράδυ/Δευτέρα πρωί στις 2 π.μ. και κατέληξα σε ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητό μου.

Ξύπνησα λοιπόν όλη τη νύχτα, πήγα στο σπίτι του Άιχμαν και έπρεπε να δουλέψω όλη μέρα.

Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα στη δουλειά με τον Steve, ο οποίος δυστυχώς είχε ένα γλίστρημα δίσκου εκείνη την εποχή. Άρπαξε ένα άκρο, μου έδειξε πώς να το ρυθμίσω, να το ενεργοποιήσω και να το χρησιμοποιήσω. μετά λύσε με με αυτό. Οπότε βασικά, την πρώτη μου μέρα, κατέληξα σε μια τρακαρισμένη πορεία για το πώς να τρίβω ένα πάτωμα.

Ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου – δεν είχα κοιμηθεί δύο μέρες, ξεκίνησα μια νέα δουλειά και έκανα πράγματα που δεν είχα ξανακάνει. Έτσι, η αρχή μου στη βιομηχανία δαπέδων είναι τόσο αξέχαστη. Πραγματικά με πέταξε σε ένα ποδήλατο για πρώτη φορά χωρίς τροχούς προπόνησης.

Σας τραβούσαν πάντα τα δάπεδα από σκληρό ξύλο ή ξεκινήσατε να κάνετε κάτι άλλο;

Αφού δούλεψα με τον Άιχμαν για ένα χρόνο, πήγα στο κολέγιο, συνέχισα να δουλεύω τα Σαββατοκύριακα και τις ρεπό, αλλά δυστυχώς κατέληξα να αρρωστήσω και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το κολέγιο. Καθώς ανάρρωσα, έπιασα μια δουλειά όπου καθόμουν στον υπολογιστή, κουνούσα τον εγκέφαλό μου για 10 ώρες την ημέρα, κάνοντας αυτό που ήθελα κολέγιο ως κύριος/προγραμματιστής υπολογιστών CIS.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Το έκανα για περίπου 3 μήνες καθώς έφτιαξα ξανά τις δυνάμεις μου, οπότε κατάλαβα ότι ένιωθα ότι δεν μπορούσα να καθίσω σε ένα γραφείο για την υπόλοιπη ζωή μου και μου έλειπε να δουλεύω με τα χέρια μου. Υπάρχει μια ορισμένη ικανοποίηση να συμμετέχετε στην αποκατάσταση δαπέδων από σκληρό ξύλο. Επέστρεψα στη δουλειά με την Eichman Hardwood Floors για μερικά χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που έκανα με τον Άιχμαν ήταν το εκ νέου τελείωμα. Κάθε δουλειά έμοιαζε σαν πρόκληση, αλλά στο τέλος της ημέρας που φύγαμε, την είχαμε μεταμορφώσει εντελώς σε κάτι νέο. Η ομορφιά του ξύλου είναι εκπληκτική, που με αγκάλιασε λίγο. Μου άρεσε να κάνω τη δουλειά και βλέποντας τα αποτελέσματα, κατέληξα να τη λατρέψω.

Μετά από μερικά χρόνια συνεργασίας με τον Άιχμαν, έβγαινα με τη σύζυγό μου και εκείνη με ενθάρρυνε να διακλαδίσω μόνη μου, έτσι ώστε αυτή ήταν η αρχή του Custom Concept του O’Connell.

Λαμβάνοντας υπόψη το όνομα της επιχείρησής σας –το Custom Concept του O’Connell–είναι η κύρια εστίασή σας σε προσαρμοσμένα ένθετα, εργασίες στα σύνορα κ.λπ.;

Στην αρχή αυτός ήταν ο στόχος. Ήθελα να ειδικευτώ μόνο σε δάπεδα, μπορντούρες, ένθετα κτλ. Συνέχισα να συνεργάζομαι με την D&L Flooring ως υπεργολάβος, δουλεύοντας κυρίως στις custom εργασίες που θα έπαιρνε όπως μπορντούρες, δάπεδα ψαροκόκαλου κ.λπ.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Πριν παντρευτούμε, η γυναίκα μου ήταν η σχεδιάστριά μου. Συναντιόταν με μερικούς από τους πελάτες και έβρισκε σχέδια για τα δάπεδά τους, αν έψαχναν για κάτι προσαρμοσμένο, και έκανε renderings για τους πελάτες.

Η κύρια εστίασή μου ήταν να κάνω προσαρμοσμένα ένθετα δάπεδα, ειδικά σχεδιασμένα. Αυτό είναι το όνειρο, αλλά τα όνειρα δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς συνεχώς. Αυτές οι δουλειές μπορεί να είναι λίγες.

Περιγράψτε την αγαπημένη σας δουλειά που έχετε ολοκληρώσει ποτέ και γιατί σας άρεσε τόσο πολύ.

The Hummel Job – Red Oak and Walnut, Greek Key Border, Croch Walnut Inlay. Στον πελάτη άρεσε το ελληνικό περίγραμμα κλειδιού, αλλά ήθελε τα πάντα κομμένα στο χέρι από μασίφ ξύλο. Έπρεπε να σχεδιάσω και να δημιουργήσω το περίγραμμα/ένθετο από συμπαγές συμπαγές υλικό 3/4″. Δεν ήθελε επίσης τα γωνιακά τετράγωνα που ήταν συνηθισμένα για εκείνο το σύνορο. Του άρεσε τόσο πολύ η παρουσίασή μου που αποφάσισε να με βάλει να κάνω το φουαγιέ στο ίδιο μοτίβο. Αυτό πρόσθεσε την πρόκληση της αντιμετώπισης των μοτίβων, των περιορισμών διαστάσεων και των πολλαπλών εσωτερικών/εξωτερικών γωνιών, διατηρώντας τα πάντα συνεχόμενα.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Εκείνη την εποχή, κάτι τέτοιο υπήρχε μόνο σε ένα προ-κομμένο έτοιμο κατασκευασμένο προϊόν, οπότε έπρεπε να τα καταλάβω όλα. Πέρασα ώρες στο σχέδιο και αμέτρητες ώρες κόβοντας, δεν ξέρω καν πόσες χιλιάδες κομμάτια για αυτό το περίγραμμα, όλα στο χέρι με ένα πριόνι.

Αλλά αυτό που κάνει αυτή τη δουλειά τόσο αξέχαστη ήταν όταν τελείωσα αυτή τη δουλειά και πήρα την επιταγή, και γύρισα και αγόρασα το τύμπανο τριβείου Clarke American 8 ιντσών. Αυτή η δουλειά πλήρωσε και αυτό το τριβείο είναι ακόμα στο κατάστημά μου και δεν θα φύγει ποτέ. (Το αγόρασα από το City Floor Supply, που ήταν το Philadelphia Floor Store εκείνη την εποχή).

Ποιος είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός που κρατάτε πάντα στο βαν/φορτηγό/οπλοστάσιό σας;

ο Clarke Epoch HD, κάτω τα χέρια. Κατά τη γνώμη μου, το Hydrasanding και ή το Multidiscing είναι η επόμενη εξέλιξη στον κλάδο. Δεν λέω ότι υπάρχει κάτι κακό με τις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν, αλλά βασικά παράγει ένα καλύτερο τελικό προϊόν. Εάν δεν το χρησιμοποιείτε, εργάζεστε πολύ σκληρά για να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Προσωπικά, μου κοστίζει περισσότερα χρήματα σε διάφορα για να τρίψω με την Εποχή απ’ ό,τι στο παλιό τρόπο. Χρησιμοποιώ λίγο περισσότερο γυαλόχαρτο σε σύγκριση με το παραδοσιακό σύστημα, αλλά τελικά ξοδεύω λιγότερο χρόνο, η δουλειά είναι πιο εύκολη και το τελικό προϊόν είναι καλύτερο. Για τον μέσο άνθρωπο, η δουλειά μπορεί να φαίνεται εξίσου καλή με οποιαδήποτε άλλη, αλλά όταν έχω άλλους επαγγελματικούς ορόφους τύπους που λένε πράγματα όπως: «Πώς το κάνεις αυτό; Ω, Θεέ μου, δεν βλέπω καθόλου ελαττώματα», νομίζω ότι αυτό είναι αρκετή απόδειξη.

Αλλάζει τα πάντα. Εάν δεν το κάνετε τα επόμενα 10 χρόνια, θα μείνετε πίσω.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, ήθελα να κάνω μια μικρή δουλειά φινιρίσματος για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και το ρεύμα ήταν ένα θέμα. Έτσι αποφάσισα να το κάνω με τον τρόπο της παλιάς σχολής. Ξέρεις, τύμπανο τριβείο, άκρο, τρίψιμο με το χέρι στις άκρες και τετράγωνο σβήσιμο – δεν έβγαλα καν το Epoch.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, κλωτσούσα τον εαυτό μου. Ήμουν εκεί όλη μέρα. Αν είχα πάρει το Epoch εκεί μέσα, θα ήμουν εκεί μέσα για μισή μέρα και θα φαινόταν καλύτερα. Θέλω να πω, εξακολουθεί να φαίνεται καλό. Είναι απολύτως αποδεκτό, δεν υπήρχαν σημάδια στροβιλισμού ή κάτι τέτοιο. Αλλά ο όγκος της προσπάθειας που καταβλήθηκε ήταν τεράστιος. Ο χρόνος που ξοδεύετε σε μια παραδοσιακή εργασία με άμμο, σε 1000 τετραγωνικά πόδια σε ένα νέο δάπεδο, αν είναι κατά το ήμισυ του δρόμου, ξοδεύετε 45 έως 50 λεπτά τρέχοντας ένα άκρο για να τελειοποιήσετε τις άκρες σας. Με το σύστημα HydraSand, ξοδεύω κυριολεκτικά λιγότερο από 10 λεπτά σε 1500 – 2000 πόδια, γιατί το μόνο που κάνετε είναι να τρίψετε λίγο γύρω από την άκρη. Και χρησιμοποιείτε δύο ή τρεις δίσκους edger το πολύ.

Το HydraSand παίρνει το 90% των πάντων. Αυτό ακριβώς εκεί εξοικονομεί τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Είναι κάπως δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να είναι τόσο εύκολο, αλλά είναι.

Απλώς να πω, είμαι ένας τύπος Clarke, μόλις μεγάλωσα έτσι και μου αρέσουν τα προϊόντα τους, Δεν έχω τίποτα εναντίον των άλλων, έχουν όλα υπέροχα μηχανήματα.

Περιγράψτε το σενάριο της ιδανικής τοποθεσίας εργασίας σας––μια δουλειά στην οποία θα ήσασταν ενθουσιασμένοι να εμφανιστείτε. Είναι άμμος και φινίρισμα ή εγκατάσταση; Κατοικία ή επαγγελματική; Πώς είναι οι πελάτες;

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Το ιδανικό σενάριο τοποθεσίας εργασίας μου θα ήταν: Νέα προσαρμοσμένη εγκατάσταση κατοικιών (παρκέ, μοτίβο, περίγραμμα κ.λπ.)

Εγκατάσταση: Κάτι νέο και προκλητικό, κατά προτίμηση κάτι που δεν έχω κάνει ακόμα.

Πελάτης: Ξέρει τι θέλουν, δεν φοβάται να δοκιμάσει κάτι νέο, εκτιμά την ομορφιά του ξύλου και κατανοεί τη σημασία της δεξιοτεχνίας.

Συναντάτε κάποιον που εκφράζει ενδιαφέρον να ξεκινήσει στη βιομηχανία δαπέδων και ζητά συμβουλές. Τι τους λες;

Κάνετε κάθε δουλειά όσο καλύτερα μπορείτε, μην κόβετε ποτέ μια γωνία ανεξάρτητα από το τι σας κοστίζει, να είστε πάντα ειλικρινείς με τον πελάτη και όλα αυτά θα ωφελήσουν τη φήμη σας, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε όταν έχετε τη δική σας επιχείρηση. Επίσης, μην φοβάστε ποτέ να απευθυνθείτε και να κάνετε ερωτήσεις, υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος ή ένας καλύτερος τρόπος για να κάνετε πράγματα.

Φωτογραφία: Robert O’Connell, O’Connell’s Custom Concept

Μέχρι σήμερα, αν πάω σε ένα νέο εργοτάξιο για έναν νέο εργολάβο και εργάζονται για τα τελειώματα ή κρεμαστές πόρτες. Θα ρωτήσω, “Γεια, θα μου δείξεις πώς κρεμάς μια πόρτα;” παρόλο που κρεμάω τις πόρτες εδώ και 20 χρόνια, ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος. Επίσης, δεν έχω πρόβλημα να ρωτήσω πράγματα από άλλους τύπους δαπέδων, άλλοι θα μοιραστούν, άλλοι όχι. Πάντα προσπαθώ να βοηθήσω, οι τρόποι μου μπορεί να μην είναι πάντα οι καλύτεροι, αλλά έχουν λειτουργήσει για μένα.

Bir cevap yazın