Διαχείριση της ρουτίνας εργασίας και ώρας ύπνου: Εξασφάλιση ισορροπίας για παιδιά σχολικής ηλικίας – Συμβούλιο καλύτερου ύπνου

1
Διαχείριση της ρουτίνας εργασίας και ώρας ύπνου: Εξασφάλιση ισορροπίας για παιδιά σχολικής ηλικίας – Συμβούλιο καλύτερου ύπνου

Καθώς η σχολική χρονιά ξεκινά, εξισορροπώντας τις εργασίες των παιδιών και ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να αισθάνεται σαν ένα τεντωμένο σχοινί για τους γονείς. Και ο αγώνας είναι πραγματικός—από τη μία πλευρά, είναι σημαντικό τα παιδιά να κοιμούνται αρκετά για να υποστηρίξουν τη γνωστική τους ανάπτυξη, την εδραίωση της μνήμης και τη μάθησή τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλές εργασίες που πρέπει να γίνουν!

Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε στις προκλήσεις της εξισορρόπησης της εργασίας για το σπίτι και της ώρας ύπνου, ώστε οι νεαροί μελετητές σας να μπορούν να ευδοκιμήσουν στην τάξη και κάτω από τα σκεπάσματα.

Η σημασία του ύπνου για τα παιδιά σχολικής ηλικίας

Θυμάστε όταν ο ύπνος ήταν σαν τιμωρία; Αποδεικνύεται ότι ο ύπνος είναι ο υπερήρωας του γνωστική ανάπτυξη. Ενώ τα παιδιά μας κοιμούνται, ο εγκέφαλός τους είναι απασχολημένος με το να χτίζει γέφυρες μνήμης και να οξύνει τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων. Ο επαρκής, ποιοτικός ύπνος είναι το μυστικό συστατικό για το εύρος της προσοχής τους, τη συναισθηματική τους ανθεκτικότητα και ναι, ακόμη και αυτά τα ποπ κουίζ.

Κατανόηση των προκλήσεων της εργασίας και του ύπνου

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που μπορεί να το κάνουν δύσκολο τα παιδιά να κοιμούνται αρκετά. Πρώτον, υπάρχει η νυχτερινή μάχη του καθίσματος για να αντιμετωπίσει την εργασία. Και μετά, το τρομακτικό δίλημμα: να μείνετε ξύπνιος για να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία ή να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο και να πάτε για ύπνο; Είναι ένα αίνιγμα που αντιμετωπίζει κάθε γονιός.

Πάρα πολλή εργασία

Πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας επιστρέφουν στο σπίτι με μια στοίβα από εργασίες που αισθάνονται ότι μπορούν να ολοκληρώσουν σε μια νύχτα, κάτι που συνήθως οδηγεί σε αργά τα βράδια και πιθανώς στέρηση ύπνου.

Χρόνος οθόνης

Από τηλεοράσεις μέχρι smartphone, υπολογιστές έως tablet, πολλά παιδιά περνούν ώρες καθημερινά χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτός ο χρόνος οθόνης μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο, παρεμποδίζοντας τον ύπνο τους και δυσκολεύοντάς τους να αποκοιμηθούν.

Στρες

Τα παιδιά μπορούν να βιώσουν στρεσογόνους παράγοντες από διάφορες πηγές, όπως ακαδημαϊκή πίεση, κοινωνικές απαιτήσεις, ακόμη και οικογενειακά προβλήματα στο σπίτι. Αυτό το άγχος μπορεί να δυσκολέψει όχι μόνο να εστιάσετε στην εργασία αλλά και να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε για ύπνο.

Δημιουργία ενός προγράμματος εργασίας που να σέβεται τις ανάγκες ύπνου

Φανταστείτε αυτό: ένα πρόγραμμα εργασίας που σέβεται τόσο τη μάθηση όσο και τον απαραίτητο χρόνο αναβολής. Ονειρεμένο, σωστά; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα παιδιά σας να δημιουργήσουν ένα διαχείριση εργασιών για το σπίτι πρόγραμμα που σέβεται τις ανάγκες ύπνου τους:

 • Θέστε όρια στις ώρες εργασίας για το σπίτι. ο Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου συνιστά ότι τα παιδιά ηλικίας 9-13 ετών θα πρέπει ιδανικά να κοιμούνται 9-11 ώρες τη νύχτα, αλλά μερικές φορές μπορεί να νιώθουν ότι ο φόρτος εργασίας τους για το σπίτι μπορεί να καταναλώσει αυτές τις πολύτιμες ώρες ύπνου. Γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι υγιεινές συνήθειες διαχείρισης χρόνου. Το να διδάξετε στο παιδί σας πώς να ιεραρχεί τις εργασίες και να θέτει εφικτούς στόχους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των ωρών που αφιερώνει στην εργασία κάθε βράδυ. Σε τελική ανάλυση, το να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον φόρτο εργασίας τους, όχι μόνο υποστηρίζει το μαθησιακό τους ταξίδι, αλλά και διασφαλίζει ότι έχουν αρκετό χρόνο για τον ποιοτικό ύπνο που χρειάζονται.
 • Δώστε προτεραιότητα στις εργασίες. Βοηθήστε το παιδί σας να δώσει προτεραιότητα στις εργασίες του για το σπίτι, ώστε να μπορεί πρώτα να επικεντρωθεί στις πιο σημαντικές εργασίες και να αποτρέψει το αίσθημα υπερέντασης ή άγχους.
 • Κάνω διαλλείματα. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνει διαλείμματα κάθε 20-30 λεπτά ενώ εργάζεται για το σπίτι. Τα τακτικά διαλείμματα θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να αποφύγουν να καούν.
 • Ορίστε α ωράριο ύπνου και επιμείνετε σε αυτό. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ένα κανονικό ωράριο ύπνου για να ρυθμίσετε το ρολόι του σώματος του παιδιού σας και να το διευκολύνετε να κοιμάται και να κοιμάται το βράδυ.
 • Ορίστε έναν κανόνα «χωρίς οθόνη» για μία ώρα πριν τον ύπνο. Το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου. Ο περιορισμός του χρόνου οθόνης πριν τον ύπνο θα δώσει στα μάτια του παιδιού σας ένα διάλειμμα από το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες και θα το βοηθήσει να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα. Εάν το παιδί σας χρειάζεται να χρησιμοποιεί οθόνη πριν κοιμηθεί, να ολοκληρώσει την εργασία του ή να διαβάσει σε tablet, βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές του έχουν προγραμματιστεί να μεταβαίνουν τακτικά σε «νυχτερινή λειτουργία» μερικές ώρες πριν τον ύπνο.

Καθιέρωση μιας Συνεπούς Ρουτίνα ώρας ύπνου

Μια συνεπής ρουτίνα πριν τον ύπνο δεν είναι απλώς μια τελετουργία ηρεμίας. είναι ένα μαγικό ξόρκι που προκαλεί ύπνο. Η ολοκλήρωση με ηρεμιστικές δραστηριότητες βοηθά στην ενθάρρυνση του ύπνου. Εδω είναι μερικά υγιεινές συνήθειες ύπνου για να προσθέσετε σε μια νυχτερινή ρουτίνα για μια απρόσκοπτη μετάβαση στη χώρα των ονείρων:

 • ΑΝΑΓΝΩΣΗ. Το διάβασμα όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των δεξιοτήτων γραμματισμού του παιδιού σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει και να χαλαρώσει πριν τον ύπνο.
 • Κάνω μπάνιο. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το σώμα και το μυαλό, διευκολύνοντας τον ύπνο.
 • Ακούγοντας χαλαρωτική μουσική. Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και προωθήστε τον ύπνο με λίγη ήρεμη, ήρεμη μουσική.
 • Διατάσεις. Το ήπιο τέντωμα μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό, καθιστώντας ευκολότερο τον ύπνο.
 • Διαλογισμός. Παρόμοια με τις διατάσεις, ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα και να προωθήσει τη χαλάρωση πριν τον ύπνο.

Συνεργατική Επικοινωνία Γονέων και Παιδιών

Τήρηση ισορροπίας μεταξύ της εργασίας και της ώρας ύπνου μπορεί να μοιάζει σαν ένα επιστημονικό πείραμα—η πειρασμός για να βρει τη σωστή αναλογία μεταξύ της επιβολής των κανόνων και της τήρησης της ροής ή της ιεράρχησης της ευεξίας και της ολοκλήρωσης των εργασιών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγική εξίσωση ή ενιαία λύση για να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ διαχείριση εργασιών για το σπίτι και την ώρα του ύπνου.

Στην πραγματικότητα, α Μελέτη του Συμβουλίου Καλύτερου Ύπνου 2018 διαπίστωσε ότι το άγχος που σχετίζεται με την εργασία είναι μια σημαντική ανησυχία για μαθητές γυμνασίου, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα (75%) να το αναφέρουν ως πηγή άγχους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι μαθητές που αφιερώνουν υπερβολικό χρόνο στην εργασία (39% ξοδεύουν 3+ ώρες) μπορεί να βιώσουν αυξημένο άγχος χωρίς αναλογικά ακαδημαϊκά οφέλη, υπογραμμίζοντας περαιτέρω την ανάγκη για μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην εργασία και τον αντίκτυπό της στον ύπνο.

Ένας τρόπος για να βρείτε τη σωστή ισορροπία για τα παιδιά σας; Διατηρώντας μια γραμμή ανοιχτής επικοινωνίας. Μιλήστε στα παιδιά σας για τις σχολικές τους εργασίες και τις ανάγκες ύπνου τους. Η συμβουλή μας;

 • Πάρτε τις γνώσεις τους. Ρωτήστε τους για το πόσες εργασίες έχουν κάθε βράδυ και πόσο χρόνο πιστεύουν ότι μπορεί να τους πάρει για να ολοκληρώσουν.
 • Οργανώστε τον φόρτο εργασίας τους. Να πάρετε μια προγραμματιστής εργασιών να τους βοηθήσει να ιεραρχήσουν τα καθήκοντά τους και να θέσουν εφικτούς στόχους.
 • Ενθαρρύνετε τη συμμετοχή. Συμμετέχετε στη διαμόρφωση της ρουτίνας τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλάβουν την εκπαίδευση και τον ύπνο τους.
 • Συνεργαστούν. Εάν αισθάνονται καταπονημένοι ή πιεσμένοι, συνεργαστείτε για να βρείτε λύσεις.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη ρουτίνα πριν τον ύπνο. έχει να κάνει με την ενίσχυση της ευθύνης και την εύρεση ισορροπίας.

Εξερευνήστε περισσότερους πόρους, συμβουλές και έρευνα που σχετίζονται με τον ύπνο στο bettersleep.org.

Bir cevap yazın