Ένας οδηγός για drones για αρχιτέκτονες τοπίου – THE DIRT

4
Ένας οδηγός για drones για αρχιτέκτονες τοπίου – THE DIRT
Τεχνολογία Drone στην Αρχιτεκτονική, τη Μηχανική και τις Κατασκευές / Wiley

Του Chris S. Sherwin, ASLA

Η άνοδος των φιλικών προς τον καταναλωτή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) επέτρεψε στις εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή επεξεργασία που προηγουμένως ήταν απρόσιτες. Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα drones για σχεδιαστές κάνει το νέο βιβλίο Τεχνολογία Drone στην Αρχιτεκτονική, τη Μηχανική και τις Κατασκευές από δύο αρχιτέκτονες τοπίου — Ντάνιελ ΤαλFASLA, και Jon AltguiltASLA — μια έγκαιρη προσθήκη στη βιβλιοθήκη οποιασδήποτε εταιρείας.

Το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα σε μια εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου με μικρή εμπειρία με drone να κατανοήσει βήμα προς βήμα πώς να δουλέψει ένα drone και τις ευκαιρίες και τα εμπόδια με την κατοχή και τη λειτουργία ενός. Ο Tal και ο Altschuld έχουν μετατρέψει ένα σύνθετο και σκοτεινό θέμα σε προσβάσιμο περιεχόμενο. Το βιβλίο προορίζεται να διαβάζεται με διαδοχικό τρόπο: κάθε κεφάλαιο βασίζεται στο άλλο και προσφέρει πόρους για περαιτέρω μελέτη.

Ο Tal και ο Altschuld ξεκινούν το βιβλίο εξηγώντας τον γρήγορο μετασχηματισμό των UAV από στρατιωτικό εργαλείο σε τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για χόμπι. Τα drones σε επίπεδο καταναλωτή επιτρέπουν στους επαγγελματίες σχεδιασμού και στους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον από την οπτική γωνία του πτηνού. Τα drones προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για εικόνες και φωτογραμμετρία σε ένα περιβάλλον τρισδιάστατης μοντελοποίησης και αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την επικοινωνία του τρόπου με τον οποίο ένα προτεινόμενο σχέδιο μπορεί να επηρεάσει τοποθεσίες.

Οι κίνδυνοι και οι ελλείψεις της τεχνολογίας των drone σκιαγραφούνται μέσα από μια διερεύνηση της διαφοράς μεταξύ καλών δεδομένων και καλών δεδομένων. Με νέα drones χαμηλού κόστους, η σάρωση ιστότοπου συχνά περιλαμβάνει απλώς το πάτημα μερικών κουμπιών σε μια εφαρμογή και τη ρύθμιση των παραμέτρων του ιστότοπου. Ένας χρήστης μπορεί να παράγει ένα πολύ λεπτομερές και όμορφο σύνολο δεδομένων χωρίς να κατανοεί πώς λειτουργούν αυτές οι τεχνολογίες. Αυτό μπορεί να είναι εμπόδιο για την παραγωγή καλών δεδομένων.

Ένας νέος χρήστης drone πρέπει να κατανοήσει ότι η παραγωγή ενός ακριβούς και σωστού συνόλου δεδομένων περιλαμβάνει μια βαθύτερη κατανόηση της τεχνολογίας των drone, της τοπογραφίας και της επεξεργασίας φωτογραμμετρίας. Ένα ακριβές μοντέλο απαιτεί γνώση του τρόπου ρύθμισης σημείων ελέγχου εδάφους, παροχής συγκεκριμένων γωνιών κάμερας σε σχέση με την τοποθεσία που ερευνάται και ορισμού σταθερής και συνεχούς απόστασης δειγματοληψίας εδάφους από την τοποθεσία καθώς το drone ερευνά την ιδιοκτησία. Ευτυχώς, όλοι αυτοί οι τομείς καλύπτονται διεξοδικά από τους συγγραφείς.

Οι εκπληκτικές εικόνες drone από προηγούμενα έργα δημιουργούν εξαιρετικά υλικά μάρκετινγκ για μελλοντικά έργα. / Ντάνιελ Ταλ

Το βιβλίο διερευνά περαιτέρω πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την οπτικοποίηση δεδομένων drone ως εργαλείο του κύκλου ζωής του έργου. Τα κεφάλαια εξηγούν το κόστος που απαιτείται για την εκπαίδευση του προσωπικού, τις εξετάσεις και τις πιστοποιήσεις. αγορά κατάλληλου drone· το λογισμικό που απαιτείται για πτήση, εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών, φωτογραμμετρία. και ασφάλιση πριν από την πρώτη σας πτήση.

Κηφήνας και τρισδιάστατη εικόνα επικάλυψης μοντέλου της ιδέας 39th Avenue Greenway στο Ντένβερ του Κολοράντο. / Σχεδιασμός DHM

Η τεκμηρίωση, οι άδειες και η αδειοδότηση διερευνώνται επίσης σε βάθος. Οι συγγραφείς εξετάζουν τους νομικούς κανόνες που αφορούν τις καταναλωτικές και εμπορικές λειτουργίες drone. Το πιο σημαντικό, καλύπτουν τον Κανόνα για τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο οποίος είναι γνωστός ως 14 CFR Μέρος 107, ή στη βιομηχανική γλώσσα την εξέταση του Μέρους 107. Αυτή η εξέταση είναι ένα κρίσιμο βήμα για να γίνετε ένας πλήρης χειριστής drone στα επαγγέλματα σχεδιασμού. Ένα άλλο σημαντικό βήμα πριν γίνετε εμπορικός φορέας είναι η κατανόηση των αδειών που απαιτούνται μέσω του συστήματος εξουσιοδότησης και ειδοποίησης χαμηλού υψομέτρου (LAANC), το οποίο επιτρέπει μια σχετικά γρήγορη και απρόσκοπτη διαδικασία on-line για την απόκτηση άδειας πριν από την πτήση επιτόπου.

Πρέπει να υπάρχει ανά πάσα στιγμή κατάλληλη τεκμηρίωση. Αυτά τα έγγραφα περιλαμβάνουν πιστοποιητικά ασφάλισης, άδεια χειριστή εξ αποστάσεως (Μέρος 107), εγγραφή UAS και ένα αρχείο καταγραφής των πτητικών λειτουργιών σας. Αυτή η τεκμηρίωση είναι το κλειδί σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας και είναι πάντα ένας καλός κανόνας να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.

Μέσα από το βιβλίο, οι αναγνώστες θα κατανοήσουν τις βέλτιστες πρακτικές πτήσης, τις οποίες πολλοί θα αποκτήσουν με την εμπειρία με την πάροδο του χρόνου, και τη σημασία μιας κατάλληλης νοοτροπίας ασφαλούς πτήσης, όπως η ανάπτυξη μιας διαδικασίας για τις πτητικές λειτουργίες πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος. της πτήσης. Η επίγνωση της κατάστασης είναι το κλειδί, καθώς και οι κατάλληλες διαδικασίες πτήσης κατά τη χειροκίνητη και αυτοματοποιημένη πτήση.

Οι Tal και Altschuld εξερευνούν τη βασική φωτογραφία drone, την οποία πολλοί χειριστές drone θα χρησιμοποιήσουν στην αρχή της πτητικής τους καριέρας, καθώς είναι σχετικά απλή. Επιπλέον, τα φωτογραφικά αποτελέσματα μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο κοινά διαθέσιμο λογισμικό Adobe Acrobat ή Bluebeam. Οι επικαλύψεις αντιστοίχισης φωτογραφιών του προτεινόμενου έργου μπορούν εύκολα να εισαχθούν στην υπάρχουσα τοποθεσία χρησιμοποιώντας το Photoshop. Οι επικαλύψεις φωτογραφιών τρισδιάστατων μοντέλων μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση μοντέλων λογισμικού τρισδιάστατης μοντελοποίησης του προτεινόμενου σχεδίου στην υπάρχουσα φωτογραφία drone. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για συναντήσεις οπτικοποίησης έργων και παρουσίασης πελατών στις οποίες οι εικόνες οπτικοποίησης drone βοηθούν στην εύκολη και αποτελεσματική επικοινωνία σύνθετων ιδεών.

Εικόνα από drone Bird’s Eye των Κήπων Hudson στο Littleton του Κολοράντο. Η βασική εικόνα χρησιμοποιείται για τρισδιάστατη απεικόνιση. / Σχεδιασμός DHM
Η προκύπτουσα εικόνα, μετά την επεξεργασία με το Photoshop, ενσωματώνοντας ένα Sketchup και Lumion Render δημιουργεί μια εκφραστική, πλούσια σε περιβάλλον εικόνα. / Σχεδιασμός DHM

Τα κεφάλαια σχετικά με τη φωτογραμμετρία και την τρισδιάστατη μοντελοποίηση είναι τα πιο κρίσιμα, επειδή αυτές οι εργασίες θα παρέχουν τελικά τα πιο ολοκληρωμένα δεδομένα που απαιτούνται για την προώθηση σύνθετων σχεδίων σχεδίασης. Το κυνήγι είναι ότι η φωτογραμμετρία, αν και απλή στην ιδέα, είναι μια σχετικά περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ο πρώτος χρήστης drone πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα δεδομένα που αποκτήθηκαν είναι συνεπή και χωρίς σφάλματα. Διαφορετικά, το τελικό αποτέλεσμα – το σύννεφο σημείων 3D mesh – θα είναι γεμάτο με τοπογραφικά σφάλματα και το μοντέλο που προκύπτει θα είναι ανακριβές και ακατάλληλο για χρήση ως 3D Mesh στο Sketchup, το Autodesk Revit ή το ReCap.

Η ακρίβεια και η υπομονή είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά εκλεπτυσμένου και λεπτομερούς τρισδιάστατου νέφους σημείων. Ο συγγραφέας εξηγεί τα βήματα που απαιτούνται για μια ακριβή επιτόπια σάρωση, όπως η δημιουργία σημείων ελέγχου εδάφους, η σωστή πτήση, η συλλογή εικόνων και ο προγραμματισμός του καιρού. Αυτές οι μέθοδοι απαιτούν περαιτέρω μελέτη και μια δοκιμαστική περίοδο αντιμετώπισης προβλημάτων. Ο χρήστης του drone πιθανότατα θα παράγει πολλές εκδόσεις ενός φωτογραμμετρικού μοντέλου πριν φτάσει σε ένα τελικό προϊόν.

Δεδομένα φωτογραμμετρίας drone κατά μήκος του I-70 στο Κολοράντο. Από αριστερά προς τα δεξιά: σύννεφο αρχικού σημείου, σύννεφο τελικού σημείου και τρισδιάστατο πλέγμα. / Chinook Landscape Architecture and HDR. Inc.

Τεχνολογία Drone στην Αρχιτεκτονική, τη Μηχανική και τις Κατασκευές είναι καλογραμμένο και αρκετά συνοπτικό ώστε ο αναγνώστης να μην κολλήσει με τις λεπτομέρειες, αλλά να συνεχίσει να συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία. Είναι ιδανικό για εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου που επιθυμούν να αγοράσουν ένα drone αλλά δεν είναι σίγουροι για τα επόμενα βήματα.

Ο Chris S. Sherwin, ASLA, RLA, είναι διευθύνων σύμβουλος και ειδικός χαρτογράφησης drone στο CSS D/S LLP στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Bir cevap yazın